Mara-leen (Marleen Raeymaekers)

Marleen Raeymaekers is geboren op 9 mei 1960 en woont in Turnhout, maar is afkomstig uit het landelijke Arendonk, een mooie rustige omgeving, een warm liefdevol nest.

Van kleinsaf volgde ze les aan de Gemeentelijke Academie voor Schone kunsten te Arendonk. In de hogere afdelingen volgde ze les bij Jean Leysen, Fik Van Gestel en Louis Van Gorp.

Eerst geboeid door het hyperrealisme, later tijdens haar studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, gefascineerd door Paul Klee, Chagall en MirĂ³.

Dan Van Severen leidde haar naar de soberheid der dingen. Na het afstuderen aan de afdeling Schilderen, werd ze geselecteerd voor de tentoonstelling van de afgestudeerden in het Spaans Huis te Antwerpen. Omdat lesgeven tijdens het toenmalige beleid geen optie was, hield ze de kunst even voor bekeken.

Ze richtte jeugdateliers voor kinderen op en gaf les in de crea-groep voor monitors in opleiding.

Na jaren van hard werk in een eigen zaak richtte ze met Greg Maes kunstgalerij Art gallery Mara op te Turnhout, ondertussen een "huis" en "thuis" geworden voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Deze contacten brachten een terugkerende kunstzinnige kriebel teweeg. Papier en verf lagen al klaar en na een emotionele boost kwam de eerste ontlading op papier terecht, niet in dikke lagen verf maar in een subtiel gebruik van materialen en combinaties.

Vanuit haar zoektocht naar de basis van je eigen ontstaan, bestaan en ontwikkeling, soms in explosies van gevoel, soms heel voorzichtig om de kwetsbaarheid te tonen, maar steeds op zoek naar geloof, hoop en liefde.