Leo Peeters

Leo Peeters werd geboren in Turnhout op 28 augustus 1943 en woont in Arendonk, een rasechte Kempenaar. De vierde zoon in een gezin van zes kinderen. Als kind had hij veel bewondering voor zijn vader die een buitengewoon handige klusjesman was.

Hij was ongeveer 25 jaar projectleider, als elektro-ingenieur voor een internationaal bedrijf. Daarna volgde hij tekenen in de Academie van Turnhout en Neerpelt. Zijn grote hobby werd echter beeldhouwen, als autodicact werd dit zijn grote passie.

Het liefst werkt hij in het witte marmer van Carrara en reist hiervoor elk jaar naar Italiƫ en Griekenland om er ter plaatse zijn blokken te kiezen.

Sinds een dertigtal jaar neemt hij deel aan internationale tentoonstellingen en symposiums, tot in China maar ook in eigen land. In die jaren behaalde hij heel wat ereplaatsen en werd internationaal erkend. Zo staat er onder andere een beeld dat hij in 2004 kapte in Xiamen, in het stedelijk museum van Peking.

Leo improviseert alle mogelijke creaties en beeldt zijn denken uit in een in de hand gehouden techniek. Met de nodige fantasie en humor verwerkt hij het harde marmer tot prachtige kunstwerken.