Georges de Groot

Tekenen, schilderen en boetseren zijn een rode draad door het leven van Georges de Groot. Al van kleins af laat hij geen stukje papier onbenut voor zijn krabbels en schetsen.

In eerste instantie zijn Georges kunstwerken realistisch. Tot hij op een gegeven moment tegen bepaalde grenzen aanloopt, waardoor hij niet vrij meer kan werken. Daarom gaat hij verder in het expressionisme.
Zijn inspiratie haalt de kunstenaar uit de dierenwereld en sprookjes, maar ook de Middeleeuwen en de oertijd zijn dankbare onderwerpen.
Tot zijn grote voorbeeld behoren Picasso, de expressionist Kees Bastiaans en de symbolische schilder Gustav Klimt. Het meest is hij onder de indruk van Egon Schiele.

Als Georges aan zijn kunst werkt, neemt hij de tijd voor zichzelf om iets te creƫren. Hij ontsnapt aan de dagelijkse gang van zaken.
De kunstenaar houdt veel van moderne kleuren, die drukken vooral veel positivisme uit. Niet alleen wordt zijn leven er rijker van, maar het geeft hem tevens een goed gevoel als hij zijn fantasie overbrengt in een kunstwerk.

Georges de Groot is een rijzende ster: zijn werken worden inmiddels verkocht in West-Europa en Amerika.