Javier Trelis Sempere

Javier Trelis Sempere is geboren op 19 december 1961 in Alcoy en woont in Alicante (Spanje).

Hij studeerde in zijn jeugd aan de 'Alcoy School of Arts and Crafts', maar is vooral autodidact. Van zijn studies herinnert hij zich vooral de gangen van de school, vol sculpturen en schilderijen. Op een dag zei hij tot zichzelf dat hij dit ook wel zou kunnen, maar niet alvorens eerst een eigen stijl en expressie te ontwikkelen. Volgens Javier is de natuur de beste kunstenaar. In het natuurlijke licht voelt hij zich het best op zijn gemak, zowel in zijn atelier als in de volle natuur.

"Ik heb altijd getracht om een zekere verbinding te creëren tussen mijn schilderijen en natuurlijke materialen. Daarom gebruik ik altijd houten dragers. Ik hou ervan als het model en de nerven en knopen van het hout één geheel worden, verenigd en onscheidbaar".

Javier Trelis Sempere stelde reeds vele malen tentoon in individuele of groepstentoonstellingen in Spanje: Alicante, Granada, Madrid, Barcelona, Murcia, Cartagena en Mallorca. Zijn werk bevindt zich ook in privécollecties in Europa, USA, Mexico, Canada en Australië.