Daniel Colin

Daniel Colin werd geboren in 1963 en wordt beschouwd als een gevestigde kunstenaar.

Daniel Colin werd vooral creatief beïnvloed door het opgroeien in de jaren tachtig.

De jaren tachtig waren cultureel gezien een tumultueuze periode en werden gekenmerkt door groeiend mondiaal kapitalisme, mondiale massamedia, aanzienlijke verschillen in rijkdom, naast een onderscheidend gevoel voor muziek en mode, belichaamd door elektronische popmuziek en hiphop.

Kunstenaars die in deze tijd opgroeiden, werden sterk beïnvloed door deze culturele sfeer. De jaren tachtig waren politiek gezien een belangrijk decennium, gekenmerkt door de Afrikaanse hongersnood en het einde van de Koude Oorlog, die werd gekenmerkt door de val van de Berlijnse Muur in 1989.

Neo Geo en The Pictures Generation werden in de loop van het decennium toonaangevende kunstbewegingen, naast Neo -Expressionisme dat bekend werd in Duitsland, Frankrijk en Italië (waar het bekend stond als Transavanguardia). Kunstenaars als Anselm Kiefer, Jörg Immendorf, Enzo Cucchi, Francesco Clemente en Julian Schnabel waren toonaangevende kunstenaars van die tijd, naast Jean-Michel Basquiat, Keith Haring en Kenny Scharf, die de straatkunst en graffitibewegingen oprichtten.